About

WIE BEN IK

dienaar


parochiaal medewerkertaken:  buitengewoon bedienaar van de Communie

             en gebedsleider

             

       

 Mystiek op maat


Indien je een waarachtige contemplatief als

voorbeeld  wil .....


                                             citaat van Jean Lafrance


                                                                              MIJN HOND EN HET INWENDIG GEBED     Wij hebben thuis een hond,  hij heet Tom.   Als ik vertrek legt hij zich

voor de deur. Daar blijft hij liggen zonder iets te doen. Hij houdt de wacht zolang het nodig is, zelfs terwijl hij indut.  Ik weet niet of hij zich verveelt,  maar ik hoor hem zachtjes kreunen wanneer ik hem nader,  alsof hij alleen  op dat moment gewacht heeft.  Dan springt hij op,  blijkbaar gelukkig om de terugkeer van zijn baasje.  Hij is totaal gelukkig op dat ogenblik,  het is zijn beloning.  Je kan niet anders denken aan Jezus' woorden: ' Gelukkig de dienaar die de heer bij zijn thuiskomst wakend vind'  (Lc.  12,37).

Mijn hond is het beeld zelf van de christeijke contemplatief,  die wanneer in gebed is,  niet op zichzelf is teruggeplooid,  maar gekeerd naar Christus.  Deze vergelijking kan wat gedurfd lijken,  maar komt van de meester van de Contemplatie. Jean Lafrance:" Indien je een waarachtige contemplatief als voorbeeld wil? (...) kijk dan naar je hond.  Hij zal je op een eenvoudige en concrete manier duidelijk maken wat God van je verwacht. "(Dis -moi une parole. M├ędiaspaul  1990. p.119 .


En wat leert mijn hond  mij over het gebed?

Een houding van geloof en vertrouwen van liefde en overgave,

van hoop en volharding..  Mijn hond verwacht alles van mij.  Zijn ogen staan vaak smekend naar mij gericht.  Zo moet mijn blik gefixeerd zijn op God, die mij liefdevol aankijkt.

Als ik in slaap val tijdens het gebed, is het in de armen van de Vader,

Ik wordt dan wakker in zijn barmhartigheid.